In 2014 heb ik het kussen op de foto gehaakt van verschillende kwaliteiten garens. Dit geeft een heel leuk effect en is afwisselend om te doen. Je leert ook gelijk nieuwe steken haken.

Ik heb voor dit project het patroon gebruikt van de Facebook groep Dutch Crochet a Granny A Day. Het complete patroon kan je vinden op de blog van Jolanda. Klik hier om daarnaar toe te gaan.

30 mei 2023

Ik kon het niet laten!!! Ik ben zelf met een mandje door de winkel gelopen en heb de roze bollen uitgekozen om het kussen nogmaals te haken. Klik op de foto's om ze te vergroten. Ik heb een ketting van 73 losse gehaakt, dan krijg je 72 steken in je 1e toer. Ik haak alles met haaknaald nummer 4. 

Op foto's hierboven zie je mijn Catherine's Wheel. Ik heb in plaats van 3 steken over te slaan maar 2 overgeslagen. Hierdoor krijg je meer "Wheels" en zal je werk minder in elkaar gaan zitten. Haken met een grotere haaknaald is dan niet nodig.

Ik heb na de 1e boogjes toer de draad afgeknipt. De volgende toer ben ik weer aan de rechterkant gestart. Ik heb het werk dus niet omgekeerd. Op foto 2 zie je dat ik de samen gehaakte stokjes in de achterste lussen heb gehaakt. Je "Wheel" wordt dan ook echt rond. Na de samen gehaakte stokje heb ik 5 losse gehaakt (foto 3) en daarna gelijk weer een "Wheel".

De volgende toer begint weer aan de rechterkant. Je haakt 7 stokjes in het oog van het "Wheel" en daarna een vaste een toer lager en gelijk om de 5 losse. Zie foto 4.

Op foto 5 zie je dat ik weer aan de rechterkant ben begonnen met de laatste toer van het Catherine's Wheel. De samen gehaakte stokjes zijn in de achterste lusjes gehaakt, de vaste is door beide lusjes gehaakt. 

In toer 12 ga je weer gewone stokjes haken en moet je weer op het goede aantal steken uitkomen. Ik haakte 1 st op elke vaste en in elke "oog" en 2 st om elke losse boog. Op het eind van de toer heb ik nog 1 st gehaakt in de laatste vaste. Ik heb de toer gehaakt met de goede kant van het werk naar mij toe.

Toer 13 t/m 16 heb ik gehaakt volgens het patroon. 

Toer 17 de stokjes toer na de stersteek heb ik niet tussen de stokjes gehaakt zoals in het patroon staat, maar gewoon in de steek gehaakt. 

 

Wil jij dit ook haken? Kom dan snel naar de winkel en kies je eigen kleuren.