Schiedam, 18 oktober 2022

 

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen, ik heb mijn 1e boek geschreven en uitgegeven. In dit boek vind je het patroon van de gehaakte Hobbyiaan Pop. Er zijn 9 verschillende meisjes en zij hebben allemaal een eigen garderobe.

Ga lekker aan de slag met je favoriete pop en maak jezelf of iemand anders blij. Haken is een fijne ontspannende bezigheid en het geeft voldoening als je ziet wat je zelf allemaal kan maken.

 

Het papieren boek is op dit moment uitverkocht. Een PDF versie van het boek kan je aanschaffen door op de onderstaande link te klikken. Na ontvangst van de betaling kan je het boek downloaden.

De poppen in het boek worden gehaakt met garens van Lammy Yarns. Ik heb voor de poppen de 100% acryl No.1 en de Rio 4 gebruikt. Ik wil je er op wijzen dat het belangrijk is dat je voor de poppen hetzelfde garen gebruikt. Gebruik je ander garen welke dunner is (bijvoorbeeld de gewone Rio) dan wordt je pop te klein en past de kleding niet. 

 

De No.1 en Rio 4 haak je met haaknaald 3 zodat de pop stevig genoeg wordt om op te vullen. Zou je nu met dunner garen haken op haaknaald 3 dan is je haakwerk te los en komt de vulling door het haakwerk heen. 

 

De kleding kan je eventueel wel met andere garens haken, zolang deze maar overeenkomen met de garens die ik heb gebruikt. Andere garen merken hebben vergelijkbare katoen en katoen/acryl welke ik gebruikt heb voor het T-shirt, de broek, de schoenen en de jurkjes. De Boho jas, de kleding met paillettes en de pluizige jasjes kan je het beste haken met de garens uit het boek.