Schiedam, september 2023

 

Een jaar geleden in oktober 2022 heb ik mijn 1e boek gepubliceerd. In dit boek vind je het patroon van de gehaakte Hobbyiaan Pop. Er zijn 9 verschillende meisjes en zij hebben allemaal een eigen garderobe. 

 

Inmiddels heb een 2e oplage laten drukken. Het boek is beschikbaar in de winkel en kost € 18,50.

De poppen in het boek worden gehaakt met garens van Lammy Yarns. Ik heb voor de poppen de 100% acryl No.1 en de Rio 4 gebruikt. Ik wil je er op wijzen dat het belangrijk is dat je voor de poppen hetzelfde garen gebruikt. Gebruik je ander garen welke dunner is (bijvoorbeeld de gewone Rio) dan wordt je pop te klein en past de kleding niet. 

 

De No.1 en Rio 4 haak je met haaknaald 3 zodat de pop stevig genoeg wordt om op te vullen. Zou je nu met dunner garen haken op haaknaald 3 dan is je haakwerk te los en komt de vulling door het haakwerk heen. 

 

De kleding kan je eventueel wel met andere garens haken, zolang deze maar overeenkomen met de garens die ik heb gebruikt. Andere garen merken hebben vergelijkbare katoen en katoen/acryl welke ik gebruikt heb voor het T-shirt, de broek, de schoenen en de jurkjes. De Boho jas, de kleding met paillettes en de pluizige jasjes kan je het beste haken met de garens uit het boek.